Skriv ut
2009-07-02
HÖSTTIPS FRÅ NOVATECHEftersommaren och hösten är ofta tiden för reparationer och underhåll. Detta för att slippa slitage och förstörelse på byggnader och anläggningar under vinterhalvåret med kallare och fuktigare väder. Här är några tips för reparationer och förebyggande underhåll från Novatech;


Läckage i tak, stuprör och hängrännor: 
Roof7 är en flexibel gummiasfalt (glasfiberförstärkt) som är perfekt för att förebygga och reparera läckage och skador på tak, genomföringar och hängrännor. Roof7 kan appliceras på fuktiga underlag, så att läckagen kan tätas omedelbart. Gå noga igenom papptaket om du är osäker på om det håller en vinter till. Är det antydning till sprickor eller hål i takpappen, applicera Roof7 och du är säkrad att taket fortsättningsvis håller tätt. Man kan ockå heltäcka ett slitet papptak med Roof7 så att taket håller i många år till. Droppar det från hängrännorna; rengör dom och applicera Roof7 i skarvarna. Då är de täta inför höstens regn. Roof7 är 150% elastisk i ca 20 år och fäster på alle kända underlag. Roof7 leveras i 310ml patron, samt 1kg , 5kg och 10kg burk.

Spickor och hål i murar och väggar:
Vill du slippa besök av mus, titta efter sprickor eller hål i murar och väggar. Mindre sprickor och hål kan tätas med Tec7 eller Flex7. Båda kan appliceras i minusgrader och på fuktiga underlag. De är UV-beständiga och kan övermålas om så önskas. Om det är trångt och svårt att komma till där du ska täta, använd då den vridbara förlängaren Twist7. Denna kan om nödvändigt förlängas så att man kommer åt i de mest svåråtkomliga utrymmen. Är det större hål, kan man först trycka in lite stålull/nät och så fylla hålet med Pur7 byggskum.  Pur7 byggskum har mycket goda isolerande egenskaper mot ljud, värme och kyla, och kan användas ända ner till -10°C. Täck byggskummet med Tec7 om du vill  göra fyllningen mus-säker.


Underhåll av sportutrustning, maskiner, verktyg, redskap och möbler:
Underhåll redskap och verktyg på hösten i stället för att vänta till våren. HP7 är ett kraftig, effektivt och biologiskt nedbrytbart rengörningsmedel som kan användas på natursten, bygg, plast, trä, textil, golv, behandlat så väl som obehandat material.
För kraftigare föroreningar som t.ex beläggning av tjära och oljespill rekomenderas GT7.
GT7 kan man även använda på verktyg och redskap för att lösa rost och därefter som smörjande och skyddande för att förlänga livstiden och redusera risken för nya rostangrepp då redskap ofta står i fuktiga miljöer under vintern.
 


För mer information, kontakt:
Mikael Palmgren
telefon: 031-135490
mobil: 0706-183900
e-post: mikael.palmgren@novatech.nu

2024 © Copyright Relekta AS
Powered by © Dynamicweb - Design by 07 Interaktiv