Skriv ut
2009-12-04
BYGGPRODUKTER SOM KLARAR SVENSKT VINTERKLIMATProdukter som inte tål vinter och minusgrader är en utmaning för bygg-, reparations- och underhållsarbete under denna årstid.  Forstörda produkter som följd av temperaturpåverkan utgör samtidigt en belastning for miljön.


- Det finns flera utmaningar vid användning av produkter som lim, fogmassa och byggskum under vintern, säger marknadschef Bjørn Ivar Høiendahl i Relekta-Gruppen. Vi har därför satt användarvänligheten vid kylgrader som ett av kvalitetskriterierna för våra produkter i Novatech och Relekta 101-serien.
 

Transportskador
Produkter som inte tål förvaring i kyla under en kortare period kan bli förstörda i transporten mellan leverantör och återförsäljare. Återförsäljare har svårt att upptäcka detta och riskerar då att sälja förstörda produkter. Detta medför reklamationer och klagomål. Relekta-Gruppens produkter ska tåla transport oavsett årstid och Svenska temperaturförhållande. Vi anser det som en självklarhet att återförsäljarna ska få kuranta produkter in i sina hyllor.
 

Användarvänlighet
Under vinterhalvåret kan det vara en utmaning för brukaren att produkter inte tål lagring under en viss tid i minusgrader. Hantverkare har ofta med sig alla produkterna de behöver även om jobbet pågår i flera dagar/veckor. Produkter lagras i arbetsbilen för att spara tid och pengar. Man är då beroende av att produkterna fungerar dagen efter då de lagrats i en kall bil under natten. Det ser Relekta-Gruppen som mycket viktig. T.ex kan Tec7, som flera andra av Relektas produkter, frysa och tina upprepade gånger och fortsatt behålla sin funktionalitet vid användning.
 

Nöjd användare
- Alla våra medarbetare har Tec7 med sig i bilen när de ska ut på jobb, berättar Steinar Borkholm hos Steam-Clean Byggförvaltning, Mjøndalen. Något som är viktig för oss, är att Tec7 tål att frysa och tina utan att bli förstörd. Tec7 patronen kan förvaras i våra bilar, även under vintern. Det är bara att tina upp patronen och så använda den igen.

Miljöhänsyn
Produkter som förstörs måste kastas. Rester av  bygg-, reparations- och underhållsprodukter är en miljöutmaning. Relektas-Gruppens produkter har många användningsområden. Detta tillsammans med produktstabilitet mot minusgrader gör att innehållet kan användas helt och hållet. Detta medför att dessa produkter utgör en mindre miljöbelastning än andra motsvarande produkter som inte klarar av minusgrader.

För mer information, kontakt:
Mikael Palmgren
telefon: 0706-183900
e-post: mikael.palmgren@novatech.nu

2024 © Copyright Relekta AS
Powered by © Dynamicweb - Design by 07 Interaktiv