Skriv ut
2007-08-30
NYTT HELÅRS BYGGSKUM MED KONTROLLERAD EXPANSION

Novatech lanserar nu PUR7, ett nytt helårs byggskum med kontrollerad expansion, speciellt framtaget för nordiska klimatförhållanden. PUR7 har även mycket bra egenskaper för ljudisolering, den är resistent mot insekter samt UV-strålning.

- PUR7 är tillverkad efter egenskaper som varit efterfrågade av Fackhandeln och Hantverkare, säger produktschef Hans Erik Lian i Relekta. Den har utmärkt häft till dom flesta material, kan påföras i alla riktningar (360˚) och expanderar kontrollerat upp till 100%. PUR7 ruttnar inte, smulas inte sönder, är UV-resistent och övermålningsbar. Pur 7 är resistent mot myror och andra svenska insekter och kan användas till värme-, kyla- och ljudisolering – det sista upp till 57db. PUR7 är klassad i brandklass B2.

- PUR7 är tillpassat nordiska klimatförhållanden, fortsätter Lian. Den kan transporteras och lagras i kortare perioder ned till -20˚C. Med en temperaturbeständighet från -40˚C till +110˚C och full effekt vid påföring från -10˚C, törs vi verkligen kalla Pur 7 ett helårs byggskum.
Pur 7 byggskum har mycket god kvalite för montering av dörrar, fönster, paneler mm i aluminium, trä och metall. Givetvis även till tätning av öppningar och genomföringar och i väggar, tak och golv, samt isolering av rör och fyllning av väggar, skarvar, sprickor och hål.

Byggskummet PUR7 lanseras som en del av produktserien PUR7. Serien innehåller även byggskummet PUR7 Plus som påföres med pistolen PUR7 Gun, samt PUR7 Cleaner för borttagning av ohärdat PU-skum och rengöring av PUR7 Gun.

Produkten marknadsföres genom Novatech av Relekta Import AS som är en del av Relekta-Gruppen och säljes genom Färg-Bygg-Järn fackhandeln.

För mer information, kontakt:
Mikael Palmgren, telefon 031-135490 eller e-post mikael.palmgren@novatech.nu

2024 © Copyright Relekta AS
Powered by © Dynamicweb - Design by 07 Interaktiv