Skriv ut

Novatech

Bilde av Anchor

Anchor

Anchor

Certifierat, effektivt och starkt kemiskt ankare 

  • Två-komponents kemiskt ankare baserat på vinylesterharts
  • ETA-certifierad för användningsområden, brandcertifierad och dokumenterad vattentät
  • Styren- och ftalatfri, kan används inomhus
  • Kan användas från -10 °C till +40 °C, på fuktiga ytor, även under vatten
  • Härdar snabbt, utan att krympa eller expandera, och blir starkare än underlaget
  • Lång hållbarhetstid och tål höga belastningar efter härdning
  • UV-stabil och beständig mot brand, kemikalier, klor- och saltvatten

ANCHOR är ett proffesionellt kemiskt ankare för snabb, enkel, stark och permanent montering, förankring och reparation. Kan användas i mur, sten och berg, ner till -10 °C. ANCHOR är ett två-komponents kemiskt ankare baserat på vinylesterharts. ANCHOR är ETA-certifierad för användningsområden, brandcertifierad och dokumenterad vattentät. Den kan användas på fuktiga ytor, även under vatten, samt inomhus då den är ftalat- och styrenfri. ANCHOR härdar snabbt, utan att krympa eller expandera, blir starkare än underlaget och tål höga belastningar. Efter härdning är ANCHOR motståndskraftig mot UV-ljus, kemikalier, klor- och saltvatten, tål brand och temperatur från -40 °C till +80 °C (upptill +120 °C i kortare perioder). ANCHOR kan lagras i minst 18 månader, även efter öppning av patron om korken är ordenligt påskruvad efter användning.


Användingsområden:
Arbetstemperatur -10 °C till +40 °C när patron med innehåll har temperatur +5 °C till +20 °C. 
Använd ANCHOR PLUGGAR M13 eller M15 vid behov.
Borra ett hål med rätt diameter för bulten (se diagram). Ta bort borrdamm runt och i hålet noga, t.ex. med en rund borste eller tryckluft, för optimalt fäste.
ANCHOR appliceras med en fogpistol för 310 ml patroner, t.ex. TEC GUN.
Vid användning av ny patron, tryck först ut lite ANCHOR på en bit papper så att komponenterna blandas ordentligt och färgen är jämn och grå. Patronen innehåller två kammrar som blandas korrekt i blandningsröret innan applicering.
a) För ankring i solid massa: Fyll på med ankarmassa från botten och upp.
b) För ankring i hål massa: Använd pluggarna M13 eller M15 för att undvika att fylla upp onödigt mycket tomrum i hål massa och fyll pluggen med ankarmassa från botten och upp. 
Skruva sen försiktigt in förankringen (t.ex. en bult) i hålet. Det är viktig att skruva bulten in för att ankarmassan ska fästa bra i gängorna på bulten. 
Efter applicering kan blandningsröret sitta kvar på patronen som försegling av innehållet. Vid nästa användning byts blandningsröret med ett nytt (se ANCHOR BLANDNINGSRÖR) och patronen är åter klar att användas.

Se MONTERINGSGUIDE ANCHOR för härdningstider, storleken av borr, styrka, m.m.


 

Extrautrustning:
2024 © Copyright Relekta AS
Powered by © Dynamicweb - Design by 07 Interaktiv