Skriv ut
19.04.2013
TEC7 MINSKAR RADONHALTER I BYGGNADER
Med nya regler är det ett ökat fokus på åtgärder för att minska radonhalten i byggnader. Tec7 har testats och befunnits vara en mycket lämpligt produkt för att minska radonhalter och därmed möta de nya reglerna.

- Både proffs och konsumenter frågar oss om Tec7 är lämplig för tätning mot Radon, säger marknadschef Bjørn Ivar Høiendahl. Vi valde därför att göra en grundlig undersökning för att ge ett så noggrannt och väl dokumenterad svar på frågan som möjligt. Och svaret var uppmuntrande.

- Genom undersökningar hittade vi bland annat följande uttalande från forskningschef Jørn T. Brunsell på norska SINTEF/Byggforsk; "Det är viktigt att förstå att detta handlar om luften, inte om strålningen". Vi rekommenderades att testa Tec7 för både radonmotstånd och lufttäthet, då Tec7 i denna sammanhang används både som fog- och tätningsmassa, fortsätter Høiendahl. 

- Testerna utfördes av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Resultaten visade att Tec7 har ett radonmotstånd som är bättre än eller lika med radonmembran som godkänts av det norska SINTEF, som har mycket stränga krav på sådana produkter. Samtidigt visade mätningar för luftgenomsläpplighet samma värden som en membran med tekniskt godkännande från SINTEF. Detta membran testades genom endast 1/10-dels av trycket som Tec7 testades vid. Slutsatsen blir därför att Tec7 är en mycket lämpligt produkt för att minska radonhalten i befintliga byggnader. 

- Tec7 är lämplig för tätning av sprickor, hål, gjutskarvar och genomföringar rör. Det är viktigt att täta ordentligt så att du minimerar luftströmmar från grunden, avslutar Høiendahl
.För mer information, kontakt:

Relekta v/Mikael Palmgren
telefon 031-135490
mob 0706-183900
e-post mikael.palmgren@novatech.nu 

 

 

2024 © Copyright Relekta AS
Powered by © Dynamicweb - Design by 07 Interaktiv