Skriv ut

Tec7


Kan TEC7 användas under vatten?
Ja. TEC7 kan både limma, foga, och täta under vatten.

Är Tec7 lufttät?
Ja. Lufttätheten är testad och certifierad av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Se även svar om radon.

Radon: Kan Tec7 används för Radon Tätning?
Tec7 är lämplig för tätning mot radongas i sprickor, hål, delar av konstruktion och rör där det kan tränga igenom radon-innehållande luftströmmar från grunden. Tec7 är därför särskilt lämpad för att minska radonhalten i befintliga byggnader. Testet av Tec7s radon motstånd utfördes av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Det viktigaste är att Tec7 stoppar flödet av luft från marken.

Radon: Kan Tec7 används tilsammans med Radonmembran?
Tec7 fäster inte till polyeten eller liknande material, och många radonmembran är tillverkade av polyeten. Detta innebär att Tec7 inte kan användas tillsammans med detta material. Innan du använder Tec7 membran av andra material, måste fackfolk alltid utföra tester och bedöma vidhäftningen.

Lämnar TEC7 fläckar på natursten?
Nej. TEC7 lämnar inga fläckar på natursten, marmor, skiffer, granit, osv.

Hur lång härdningstid har TEC7?
I rumstemperatur (+23°C) och vid en luftfuktighet på 50% är härdningstiden 24 timmar för en 6mm tjock fog.  Därefter beräknas 1 mm pr dygn. Dvs. att vid 8 mm tjocklek är Tec7 genomhärdat efter 72 timmar. Lägre temperatur ger längre härdningstid.
Tec7 härdar inte under 5 grader. Och vid 5 grader härdar den mycket långsamt. Torr luft kan också fördröja härdning. Där det är möjligt kan en hink med varmt vatten i närheten av där det limmas påskynda härdningen.